Windows 8 , cum scapi de Modern UI


Cea mai mare piedica in instalarea lui Windows 8 o reprezinta, pentru cei mai multi, faptul ca trebuie sa se obisnuiasca cu Modern UI (fost Metro UI), interfata care inlocuieste vechiul meniu de Start.

Daca vrei cu adevarat Windows 8 atunci problema asta se poate rezolva, momentan, cu cel putin patru solutii software. 
Cele patru solutii gasite de mine pana acum sunt urmatoarele, trei gratuite si una pe bani, fiind vorba de o suma foarte mica:

Classic Shell. Este printre primele aplicatii care au aparut odata cu Windows 8 si care promite aducerea vechiului meniu de Start inapoi. Classic Shell iti da un start mai old-school inapoi, asemanator cu cel din Windows XP, dar i se pot aplica diferite skin-uri. Este gratuit.

StartMenu 8. O alta solutie gratuita care, de data aceasta, aduce un Start menu asemanator cu cel din Windows Vista. Este gratuita, de asemenea si o puteti descarca de aici.

Start8. Un program oferit de cei de la Startdock, care fac si Windows Blinds (cu care-mi accesorizam Windows 95 :) acum ceva timp). Nu e o aplicatie gratuita, costa 5 dolari, dar merge de minune. Iti aduce vechiul meniu in diferite variante: Windows 8, Windows 7 si Windows Vista. Il folosesc si sunt foarte multumit. Il puteti lua de aici.

Pokki. Am dat peste el mai recent si e cel mai complex dintre ele. Suporta aplicatii (Twitter, Facebook, GMail) si diferite moduri de afisare. Pokki este tot gratuit.
Cam astea ar fi deocamdata, daca mai stiti si altele puteti sa le sugerati in comentarii. Windows 8 e rapid si modern, ar fi pacat sa nu-l incercam din cauza unei interfete prost gandite.

0 comentarii: