Sistemul cu 14 echipe in Liga I a picat, FRF si LPF se razboiesc in explicatii!Dumitru Dragomir : "Federatia nu a fost de acord cu implementarea sistemului cu 14 echipe in Liga I !"

 Nu va mai fi niciun sistem cu 14 echipe in Romania. Vor fi 16 sau 18 formatii, nu se stie exact. Federatia nu agreeaza un sistem cu playoff si playout. Nici UEFA nu prea este de acord sa avem prima liga cu playoff. Ei spun ca Romania este o tara prea mare pentru asa ceva. S-a votat deja, Comitetul Federal nu a acceptat.", Mircea Sandu spune ca, din contra, atat FIFA, cat si UEFA si, implicit, FRF, sunt total de acord cu micsorarea numarului de echipe in Liga I, pentru un sistem play-off. Adevaratul motiv pentru care nu se poate micsora numarul de echipe este reprezentat, sustine Sandu, de faptul ca Liga Profesionista are niste contracte peste care nu poate trece.


"Nu este adevarata informatia conform careia FIFA si UEFA s-ar opune restructurarii campionatelor. Dimpotriva, o asemenea masura este dorita."

 "Dar, din cauza unor contracte pe care ligile profesioniste le au cu tertii si in special cu televiziunile, o asemenea restructurare nu poate avea loc de azi pe maine. Asteptam sa vedem ce hotarari se vor lua in Adunarea Generala a LPF din 11 februarie si apoi vom decide." , spune Mircea Sandu .

Sursa : Sport.ro

0 comentarii: